HållbarhetJämlikhet
HållbarhetJämlikhet

20 spadtag för Nordmarkens skola

Nyheter - 18 december, 2018

Idag togs de första spadtagen för Nordmarkens skola i Årjäng. Spadtag som markerade starten för en ny etapp i kommunens historiskt sett största investering.

Halv tio samlades elever och lärare på skolgården för att vara med på det första spadtaget för deras nya skola och arbetsplats. Kommunchefen Birgitta Evensson hälsade alla välkomna och Daniel Schützer, kommunalråd i Årjängs kommun berättade lite kort om hur den nya skolan ska fungera. Han avslutade med att försäkra eleverna om att det här kommer bli superbra!

Direkt därefter togs de första spadtagen. Det var många skratt när de tjugo eleverna äntligen fick sätta spaden i marken och börja gräva. Efteråt fick de tappra eleverna stora applåder från både klasskompisar, lärare och övriga besökare.

Projektet i sin helhet är ett strategiskt partneringprojekt som innefattar Töcksfors skola som hade byggstart i juni och Nordmarkens skola med byggstart idag; två skolor som båda har ett stort behov av lokalanpassning och upprustning. Samt en ny förskola med två avdelningar och tillagningskök. Alla skolorna och förskolan beräknas vara färdiga runt årsskiftet 2020/2021 och projektet drivs av Årjängs kommun med ByggDialog AB som totalentreprenör.