10 november 2023

Spadtag för nya Fuxernahallen

NYHETDen 8 november togs det första spadtaget för den nya idrottshallen, Fuxernahallen.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Den 8 november togs det första spadtaget för den nya idrottshallen, Fuxernahallen. Vi på ByggDialog och Edethus, de drivande krafterna bakom detta spännande projekt, delade glädjen med representanter från idrottsföreningar, politiker, elever och tjänstepersoner från Lilla Edets kommun vid ceremonin.

Fuxernahallen kommer att fungera som en central träffpunkt för både skola och föreningar. Dess flexibilitet gör det möjligt för skolan att använda den på dagtid och för föreningar att dra nytta av den under kvällar och helger.

—  Det känns roligt att få vara med och skapa en byggnad där idrott och rörelse står i fokus. Nya Fuxernahallen är inkluderande, tillgänglig och ihop med skol- och föreningsverksamhet skapas möjligheter för människor i olika åldrar, förutsättningar och bakgrund att vara en del av ett sammanhang, säger Christoffer Sundin, projektchef och områdeschef på ByggDialog.

Julia Färjhage, kommunalråd i Lilla Edets kommun, uttryckte sin tacksamhet och vikten av samarbete för att förverkliga stadens vision.

— Ett stort tack till alla som varit inblandade i det arbete som gör att vi idag kan ta det första spadtaget. Det är ett fint exempel på hur vi jobbar tillsammans för att uppnå vår vision ”Göta älvdalens pärla – vi gör det tillsammans”.

Den nya idrottshallen beräknas vara klar för att börja användas i januari 2025 och kommer bli en fullstor idrottshall på 20 gånger 40 meter med läktare för 150 åskådare. Utöver detta kommer den att inkludera tio omklädningsrum, café med pentry och förråd för skol- och föreningsverksamhet. Nya Fuxernahallen byggs även för att kunna fungera som en så kallad trygghetspunkt, något som innebär att hallen kommer att kunna användas som mötesplats om en större kris skulle inträffa.

Vi är totalentreprenör för projektet och är stolta över att tillsammans med fastighetsbolaget EdetHus bygga en central och mångsidig anläggning i Lilla Edet.