2 mars 2023

ByggDialog storsatsar i norra Sverige

PRESSMEDDELANDEByggdialog expanderar sin verksamhet och har nu tagit klivet in på flera nya geografier.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Byggdialog expanderar sin verksamhet och har nu tagit klivet in på flera nya geografier. Bygget av Permobils nya produktionsanläggning och huvudkontor i Sundsvall är startskottet på etableringen i norra Sverige. – Vår vision är ”ByggDialog i hela Sverige” och vi kan konstatera att vi snart är där, säger Emma Björkenstam, områdeschef i ByggDialog.

Under hösten etablerade sig ByggDialog i sydöstra Sverige med nya projekt i både Vetlanda och Värnamo. Företaget har haft en fortsatt stark tillväxt och har nu startat upp sin verksamhet i Sundsvall.

– Att etablera oss i norra Sverige följer vår vision och är en medveten, strategisk satsning. Projektet i Sundsvall möjliggör att vi kunnat starta upp vår verksamhet i området, och planen är att växa organiskt i hela norra Sverige. Vi satsar nu offensivt på rekryteringar av flera nya medarbetare, säger Michael Sundhäll, VD på ByggDialog

Vill sprid partnering som arbetssätt

Emma Björkenstam är sedan 2022 områdeschef för norra Sverige. Hon kommer närmast från Geflefastigheter där hon haft rollen som byggchef för projekt, inköp och teknik. Tillsammans med sina medarbetare kommer hon driva och utveckla verksamheten i området.

– Jag brinner för att utveckla fastigheter som både är hållbara och anpassade för brukarna. Att driva projekt i partnering möjliggör en större kunskapsintegration, bättre tekniska lösningar, bättre kostnadsstyrning och en mer optimerad slutprodukt än i traditionella byggprojekt. Jag ser verkligen fram emot att utveckla vår verksamhet i området och sprida partnering som arbetssätt även här, säger Emma Björkenstam.

Bygger globalt huvudkontor och innovationscentrum

I Birsta utanför Sundsvall är byggetableringen redan på plats. Tillsammans med fastighetsbolaget Vectura och Permobil ska ByggDialog bygga ett innovationscenter för tillverkning och forskning för framtidens rullstolar och mobilitetslösningar. Permobil ser stora fördelar med att samla all verksamhet i Sundsvall och Timrå under ett och samma tak i ett globalt huvudkontor med tillgänglighet i världsklass.

Med hållbarhet och tillgänglighet i fokus i projektet kommer fastighetens inre och yttre miljö vara helt anpassad för flertalet olika funktionsvariationer, och byggs för att på olika sätt minimera byggnadens klimatpåverkan. Projektet genomförs i samverkansformen partnering och ska vara färdigställt 2024.

Kontakt

Michael Sundhäll, VD, 010-459 88 68

Emma Björkenstam, områdeschef norr, 010-459 88 88