Strategisk partnering med Haninge kommun - Hemsö förskola

Nu står Hemsö förskola klar. Det är den fjärde förskolan som färdigställs i Haninge kommun och den tredje av sitt slag.

  Hero ImageHero Image

  Nu står Hemsö förskola klar. Det är den fjärde förskolan som färdigställs i Haninge kommun och den tredje av sitt slag. ByggDialog ska bygga upp till tio förskolor och en F-9 skola i Haninge och Hemsö förskola visar tydligt fördelarna med ett långt samarbete. Det gav även en nominering till årets Leanbyggare.

  Hösten 2018 blev ByggDialog upphandlade som totalentreprenör av Tornberget Fastighetsförvaltning AB, som är Haninge kommuns fastighetsbolag. 

  Uppdraget innebar att bygga upp till tio förskolor samt en F-9 skola med aktivitetshus för 900 barn och elever. Hemsö förskola är den fjärde förskolan som färdigställs. Det är även den tredje förskolan av sitt slag som har samma utformning som de föregående.

  Här kan du läsa om förskolan Tallen!

  Här kan du läsa om förskolan Blåsippan!

  Både för ByggDialogs del och för Haninge kommun kan vi genom Hemsö förskola tydligt se fördelarna med att bygga konceptförskolor och arbeta tillsammans under en längre tid.

  – Hemsö har varit jätterolig att bygga. Det här samarbetet har pågått en tid och vi är flera i projektet som varit med sen start. Det är kul att jobba i projekt där vi hunnit skapa förtroende med beställare och underentreprenörer. Vi vågar göra likadant och hålla oss till vårt koncept. På så vis undviker vi fallgroparna som uppstår i starten och är trygga med varandra, säger Annelie Brahm, platschef på ByggDialog. 

  Fördelarna med långsiktigt samarbete

  I det omfattande samarbetet med Haninge kommun har vi kunnat skapa ett förtroende mellan oss, Tornberget och underentreprenörer.

  – Det som är fördelen med projektet är att det är en strategisk partnering. Vi har fått tid på oss att hitta varandra och utveckla ett långsiktigt samarbete. Fördelarna med att arbeta i koncept är ekonomiska eftersom Tornberget sparar pengar men det gör framför allt att vi kan leverera kvalitet på en högre nivå som är svårare att uppnå i projekt där man inte känt varandra lika länge eller fått chansen att förstå våra beställare, säger Annelie Brahm.

  Hampus Wiberg, projektledare på Tornberget Fastighetsförvaltning, håller med om att Hemsö varit ett lyckat projekt med gott samarbete.

  ”Vi är supernöjda. Det är resultatmässigt så bra som vi hade kunnat önska. Vi har nått alla mål vi önskat med förskolan och ligger även långt under budget. Som beställare kan vi inte önska mer. Det är tack vare att vi har samma organisation och yrkesarbetare i alla förskolor vi bygger. Samarbetet med ByggDialog är vi jättenöjda med. Det har vi varit i alla byggen. Det har även varit ett jättebra samarbete med verksamheten”.

  HAMPUS WIBERG, PROJEKTLEDARE PÅ TORNBERGET FASTIGHETSFÖRVALTNING.

  Nominerade till årets Leanbyggare

  Årets Leanbyggare går till det företag eller organisationer som effektiviserat samhällsbyggandet. Tornberget Fastigheter knep en finalplats till följd av att konceptförskolorna sparat en stor summa pengar.

  – Arbetet i samverkan har varit nyckeln till att vi är nominerade till årets Leanbyggare. Vi alla har jobbat tillsammans i fyra år. Vi har byggt relationer hela vägen från mig som projektledare till yrkesarbetare. Det finns inget mitt och ditt utan bara sammanhållning och ett helt byggteam som förstått vad vi har mål, säger Hampus Wiberg.

  Läs om förskolan Blåsippan!

  Blåsippan- en förskola med framtidstro

  Läs om förskolan Tallen!

  Tallens förskola i Haninge

   

  Projektfakta

  Ort: Haninge kommun

  Beställare: Tornberget

  Typ av projekt: Nybyggnad av förskolor, skola och aktivitetshus.

  Kontaktperson: Projektchef Karl Sköld, 010-459 88 70, karl.skold@byggdialog.se

  Entreprenadform: Totalentreprenad i strategisk partnering

  Arkitekt: CF Möller

  Partners

  Kanonaden, Gunnar Karlsen, LG Contracting, Nymans el, Schneider, Contiga, Gårdfeldts m.fl