Övrigt

Västanå teater

Västanå Teaterns Berättarlada i Sunne är en av Sveriges absolut största sommarteatrar.

  Hero ImageHero Image

  Västanå Teaterns Berättarlada i Sunne är en av Sveriges absolut största sommarteatrar. Teaterbyggnaden består av en stor trälada som är byggd runt år 1937. Ladan var i behov av isolering för att kunna erbjuda en varmare och mer behaglig miljö för publik och besökare.

  ByggDialog fick i uppdrag av Västanå Teater att uppföra en vinterbonad, isolerad teaterscen inuti den gamla berättarladan. Teaterscenen är byggd i tre plan med 216 sittplatser som kan utökas till 240 vid behov.  ”Lådan i ladan” är byggd i en limträstomme som klätts med KL-trä. Isoleringen ligger utanpå KL-skalet så att den nya byggnaden är helt fristående från ladan. En låda i ladan helt enkelt. Interiört är väggar, golv och tak helt i trä vilket ska ge publiken en varm, ombonad känsla och få dem att känna sig som om de sitter runt en lägereld. Utvändigt har anläggningen kompletterats med ny entrédel och hisshus för tillgänglighetens skull.

  ”En helt fantastisk byggnation. Allt byggt i “ladanstil“ med fantastisk touch och känsla för att mixa det genuina med det moderna.”

  NÄRINGSLIV & TILLVÄXT I SUNNE

  Fantastiskt projekt! Verkligen en kombination av kreativa skapare i form av teaterfolk och arkitekter tillsammans med kreativa träbyggare. Jag är stolt att få vara med i en så kreativ process.

  LARS ATTERFORS. BESTÄLLARENS BYGGLEDARE

   

  Projektet startade under sommaren 2018 och var färdigställt våren 2019.

  Partners

  FH-Bygg, SP-Gruppen, Air4You, Assemblin, NRC-Group