Forest Hill

Forest Hill är ett bostadsprojekt som omfattat nybyggnation av 248 studentlägenheter fördelade på två femvåningshus och två åttavåningshus.

  Hero ImageHero Image

  Forest Hill är ett bostadsprojekt som omfattat nybyggnation av 248 studentlägenheter fördelade på två femvåningshus och två åttavåningshus i Karlstad. Byggnaderna  ligger bara ett stenkast från Karlstads universitet och erbjuder moderna, attraktiva studentlägenheter med hög kvalitet och standard. Lägenheter är på 1 rum och kök på mellan 20 och 25 kvm.

  För att bättre kunna målgruppsanpassa bostäderna har man i projektet samarbetat med Karlstad studentkår som redan under systemskedet var med och lämnade synpunkter på hur en student vill bo. Samtliga lägenheter har därför riktiga kök som är utrustade med kvalitativa vitvaror, och stora kaklade badrum med dusch. Generös cykelförvaring och sociala utomhusytor form av ett torg som binder samman husen är andra exempel. Miljömålen i projektet har varit Miljöbyggnad Silver.

  ”Riktigt kul intensiv projekteringstid, härligt snack med grabbarna på bygget, högt i tak och levande projekt/kalkyl där jag i allra högsta grad kunnat vara med och påverka. Resultatet i form av Forest Hill talar för sig självt!”

  JOHAN SVEDLUND, LECAB FASTIGHETER AB

  Forest Hill har genomförts i partneringsamverkan där ByggDialog varit totalentreprenör. Projektet startade i mars 2015 och blev färdigställt i juli 2016, sex månader före planerat slutdatum. De första studenterna kunde flytta in redan i augusti 2016.

   

  Partners

  LG-Contracting, Midroc EL, Air4You, BBM, ÅJ Måleri