31 mars 2022

Gunsta nya skola och idrottshall – nytt samverkansprojekt med Skolfastigheter i Uppsala

NYHETOm tre år planeras en ny skola och idrottshall för 630 elever stå klar i området Gunsta, öster om Uppsala.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Om tre år planeras en ny skola och idrottshall för 630 elever stå klar i området Gunsta, öster om Uppsala. I början av mars tecknades samverkanskontrakt mellan Skolfastigheter och ByggDialog, som blir totalentreprenör för projektet. 

Flexibelt och hållbart
Gunsta nya skola planeras bli en F-6 skola i tre plan med kapacitet att välkomna 630 elever. Skolbyggnaden är tänkt att husera tillagningskök och en matsal med kapacitet att laga 800 portioner per dag. En del av skolan planeras för att fungera som förskola under de två första åren och därefter anpassas tillbaka till skola.Fastigheten är tänkt att omfatta även en fullstor idrottshall i två plan, med plats för fritidsklubb på det övre planet.

Som totalentreprenör kommer ByggDialog inledningsvis ansvara för projektering, och efter fas 2 kontrakt även för byggnation av skolan och idrottshallen.
 

– Vi ser verkligen framemot att starta upp ett nytt skolprojekt i partnerskap med Skolfastigheter i Uppsala. Att leda och organisera projekt tillsammans med Skolfastigheter från de tidiga skeden fram till färdig slutprodukt där barn, elever och verksamhet får vara delaktiga i en trygg process känns väldigt meningsfullt. Tillsammans skapar vi framtidens hållbara lärmiljöer, säger Michael Sundhäll, vd Bygg Dialog AB.

Hållbarhet kommer i hög grad att prägla projektet Gunsta skola, vilken planeras att byggas i enlighet med certifiering Miljöbyggnad Silver och ha solcellspaneler på tak och bergvärme för uppvärmning.

Ett lyft för Uppsalaborna
Uppsala kommun bedriver sedan några år tillbaka en omfattande nybyggnation i området södra Gunsta. Med stor pågående inflyttning är en ny skola efterlängtad.

– Uppsala kommun fortsätter växa kraftigt i och kring tätorten, men också på landsbygden. Vi är stolta över att kunna bidra till det snabbt växande Gunstas fortsatta utveckling och ser nu fram emot att påbörja projektering. En ny skola med tillhörande fritidsklubb och idrottshall skulle bli ett lyft för närboende familjer och idrottsintresserade i området, säger Mikael Carstensen, vd Skolfastigheter.

Gunsta skola och idrottshall har ritats av Cedervall arkitekter. Bygget av fastigheten, vars totala yta kommer att uppgå till cirka 30 000 m², planeras att starta i februari 2023, med planerad inflyttning för verksamheten till hösten 2025.

Kontakt: Michael Sundhäll, vd ByggDialog, 010-459 88 68.

Bildattribut: https://www.freepik.com/photos/sports-team”>Sports team photo created by freepik- www.freepik.com</a>