1 juni 2018

Utvecklingsorienterad Inköpschef till ByggDialog

NYHETBrinner du för att göra goda affärer och vill vara med och skapa samhällsnytta

Läs mer
Hero ImageHero Image

Brinner du för att göra goda affärer och vill vara med och skapa samhällsnytta och hållbara lösningar för våra kunder och medborgare i ett expansivt och modernt byggföretag? ByggDialog har en stark tillväxt och omsatte förra året drygt 1 miljard SEK. Inköpsarbetet i företaget står för en betydande del av vår omsättning. Nu söker vi en inköpschef som vill vara med och utveckla och driva vårt inköpsarbete framåt, en strategiskt viktig funktion och avgörande för vår fortsatta framgång.

Som inköpschef är du ansvarig för att leda och utveckla ByggDialogs process inom strategiska inköp, projektinköp och importinköp. Rollen innebär att säkerställa konkurrenskraftiga priser till rätt kvalitet, samt ett kontinuerligt arbete med utveckling av leverantörer.

Du jobbar tvärfunktionellt och kommer vara involverad i flertalet av våra byggprojekt i både produktbestämningsfasen och genomförandefasen. Det innebär kontakter och samarbeten både internt och externt. I rollen ingår även avtalsförhandlingar samt att utföra omvärlds- och leverantörsmarknadsanalyser.

Det är en självständig roll där du kommer vara en viktig nyckelfunktion i att effektivisera och förbättra våra processer och arbetssätt. Vi är sedan ett par år inne i en positiv förändringsprocess i vårt inköpsarbete och utvecklingspotentialen är stor.

Kunskap och erfarenheter

Det är fördelaktigt om du är högskole- eller civilingenjör och har en kombination av utbildning/erfarenheter inom teknik och ekonomi. Meriterande är om du har arbetat med strategiskt inköp i någon form. Erfarenhet från byggbranschen är fördelaktigt men inget måste.

Personliga egenskaper

Du är en jordnära och utvecklingsorienterad person som är van att arbeta självständigt och trivs med att ta eget ansvar. Minst lika viktigt är att du är lyhörd, prestigelös och har förmågan att bygga goda relationer. Du behöver vara strukturerad och nytänkande kring upphandlingsfrågor, noggrann samt kunna se till både helheten (strategisk) och kunna gå in i detaljer (analytisk). Du har ett kommersiellt intresse i kombination med intresse för tekniska lösningar, och är inte rädd för att ta diskussioner med leverantörer i inköpsfrågor. Att hantera flera projekt och arbetsuppgifter parallellt är inga problem för dig. Du har lätt för att prioritera och skifta fokus mellan arbetsuppgifter om så krävs. Då ByggDialog är ett värderingsstyrt företag bör du också dela våra värderingar med oss. Läs mer på www.byggdialog.se.

Tillträde:

Hösten 2018

Placering:

Du utgår från något av kontor i Göteborg, Karlstad eller Stockholm men arbetet innebär också en hel del resor till våra övriga byggprojekt runtom i landet.

Tjänstebil ingår i tjänsten.

Ansökan:

Är du intresserad av tjänsten önskar vi få in din ansökan snarast möjligt. Urvalet sker löpande.

Ansökan skickas till personalchef  lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Michael Sundhäll, inköp/projektchef, tel. 010-459 88 68.

Andra frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Lena-Kajsa Höglind, personalchef, tel. 010-459 88 04.

Kort fakta om oss

ByggDialog är ett byggentreprenadföretag specialiserade på partnering i byggprojekt. För oss är det viktigt att det vi bygger är meningsfullt och hållbart. Därför bygger vi främst samhällbärande byggnader som skolor, sjukhus och industrier. Med kompetenta, engagerade medarbetare leder och organiserar vi hela bygg- och partneringprocessen redan i tidigt skede, för att sedan ta totalentreprenadansvaret för projektering och genomförande. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Örebro med huvudkontor i Karlstad. ByggDialog startade 2007 och har idag ca 160 anställda och en omsättning på drygt 1 mdkr.