13 mars 2023

Studiebesök på Ribbyskolan i Haninge: “Det här kan partnering leda till”

NYHETTillsammans med Tornberget och Haninge kommun välkomnade ByggDialog in till ett studiebesök på Ribbyskolan i Haninge.

Läs mer
Hero ImageHero Image

DSC00468.jpg

Representanter från fastighetsbranschen fick möjlighet att se Ribbyskolan och höra Kalle Sköld och Daniel Granath från ByggDialog och Christina Gustafsson från Tornberget berätta om projektet. 

Trots pandemi, prishöjningar och osäkerheter i världen som präglat de senaste åren färdigställdes Ribbyskolan inom ramarna för både tid och budget. 

Under studiebesöket delade vi med oss av framgångsfaktorerna. 

DSC00510.jpg

– Vi vill sprida ordet om partnering. Genom att bjuda in till samtal kan vi konkretisera hur vi kan använda samverkansprocessen för verksamheten och ekonomins bästa. Många sitter med oro kring och förutfattade meningar om hur det är att driva projekt i partnering. Vi vill visa ett lyckat resultat med ett konkret arbetssätt och individerna som gjort det. Vi har fått till saker som brukar vara svårt. Det här kan partnering leda till, säger Kalle Sköld, ByggDialogs områdeschef för Öst. 

Besökarna fick tillfälle att ställa frågor om projektet och partnering som arbetssätt. Ett utbyte av erfarenheter som vi hoppas leder till att fler väljer partnering.

”Det är viktigt för oss att träffa kunder. Det är lika mycket ett kunskapsutbyte som ett tillfälle att träffa varandra och samtala om alla delar som avtal och konkreta utformningar.”

KALLE SKÖLD, OMRÅDESCHEF ÖST

 

Vi bygger för livet

I januari flyttade de första eleverna in i sina nya lokaler med rätt förutsättningar för att de tillsammans med verksamheten ska trivas i många år framöver. 

Ribbyskolan är en F-9 skola i Västerhaninge i Stockholms län. För tre år sen startade vi projektet som resulterat i en ombyggnation på 4000 m² och nybyggnation på 7000 m². Här finns plats för 850 elever och har ett storkök, idrottshall och tillhörande skolgård. Projektet har en budget på 300 miljoner kronor.

DSC00536.jpg

Se mer bilder från studiebesöket!

DSC00502.jpg
ByggDialogs Amanda Goblirsch och Mikael Langell var projektingenjör respektive produktionschef för projektet Ribbyskolan.

 

DSC00449.jpg
Marita Anheim, VD för Tornberget Fastighetsförvaltnings AB, Haninge kommuns fastighetsbolag.

DSC00481.jpg DSC00507.jpg

DSC00515.jpg

DSC00530.jpg

DSC00533.jpg

DSC00544.jpg