23 september 2022

Solstadens sportcenter invigs med stor idrottsfestival

NYHETSolstadens sportcenter som ByggDialog är totalentreprenörer för har under veckan invigts med en stor idrottsfestival.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Solstadens sportcenter som ByggDialog är totalentreprenörer för har under veckan invigts med en stor idrottsfestival. Elever från hela Karlstads kommun har fått prova på allt från friidrott till amerikansk fotboll. 

soal.jpg

Den efterlängtade utomhusarenan är redo att ta emot idrottsglada karlstadbor

Från den 20 till 24 september fylls Solstadens sportcenter av allmänhet och elever från hela Karlstads kommun som provar på de nybyggda arenorna.

amerikansk.jpg

Mellanstadieelever från Stodeneskolan provade under fredagen på amerikansk fotboll

ByggDialog är totalentreprenörer för inomhusarenan Eva lisa Holtz arena, utomhusarenan Sola arena, en konstgräsplan och en kastplan.

konstgräsplanen stod klar under 2021 och nu öppnar Eva Lisa Holtz arena och Sola arena för allmänheten. Det firas med en idrottsfestival arrangerat av Karlstad kommun.

friidrott.jpg

Eva Lisa Holtz arena är 9000 kvm

 – Det är runt 1700 elever som kommer hit och provar på allt från friidrott till styrketräning, bandy, amerikansk fotboll. Det är riktigt häftigt. Vi har också sammanlagt tio olika föreläsningar i olika ämnen relaterade till idrott. Det är riktigt kul. På lördagen är det drop in för allmänheten att prova på arenorna, säger Jonas Taheri Wiik, projektledare för idrottsfestivalen. 

fott.jpg

Sola arena är 2300 kvm

Inomhusarenan Eva Lisa Holtz arena är den tredje största inomhusarenan i Europa och den enda i sitt slag med en stomme helt i trä. Lördag den 24 september bjuds allmänheten in till att prova de olika arenorna. Det finns även möjlighet att se på inspirerande föreläsningar eller lyssna på vinnaren av Melodifestivalen år 2021 – Tusse!