24 september 2019

Skövdes nya tandvårdsklinik är invigd

NYHETFör två och ett halvt år sedan sattes spaden i marken för det som skulle bli det nya TM-huset vid Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Läs mer
Hero ImageHero Image

För två och ett halvt år sedan sattes spaden i marken för det som skulle bli det nya TM-huset vid Skaraborgs sjukhus i Skövde. Sen några månader tillbaka har verksamheten varit i full gång, och i fredags den 20 september var det dag för den högtidliga invigningen.

 

Det nya tandvårds- och mottagningshuset (TM-huset) är ett samlat specialisttandvårdscentrum där Folktandvårdens specialisttandvård och sjukhusets käkkirurgi flyttat in tillsammans i en helt ny byggnad vid Skaraborgs sjukhus. Samlokaliseringen gör att man nu kan erbjuda en bättre, bredare och mer samordnad tandvård för både patienter och vårdpersonal.

För att gestalta samarbetet över förvaltningsgränserna knöt Sjukhusstyrelsens ordförande Pär Johson och Tandvårdsstyrelsens ordförande Angelica Lundgren Bielinski ihop två band, istället för att klippa ett. Därefter bjöds det på mingel och rundvandring i de nya, ljusa lokalerna.

Projektet har genomförts som en totalentreprenad i partnering, där Västfastigheter varit beställare. I samverkan med de olika verksamheterna har vi gemensamt byggt en helt ny fastighet om 9 200 kvm i fyra våningsplan. I byggnaden finns även specialistmottagningar för reumatologi, medicin och ögonsjukdomar samt teknikutrymmen, förråd och omklädningsrum.

invign.tm2_.jpg
Pär Johson håller tal vid de två band som senare knöts ihop för att inviga nya TM-huset.