15 februari 2023

Nominerade till Årets träfluga 2022 för hållbart byggande i trä

NYHETByggDialog är en av de nominerade till priset Årets träfluga.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Årets träfluga är ett pris som delas ut till en person, arbetsgrupp eller ett initiativ som har bidragit till att utveckla hållbart byggande i trä under året. Bakom priset står Martinsons.

ByggDialog är en av de nominerade till priset med motiveringen.

”Byggdialog har som mål att skapa en effektivare och mer hållbar byggprocess för planeten, samhället och ekonomiskt. Med den inställningen som grund har de
blivit en modig och kompetent möjliggörare för träbyggandets utveckling på den svenska byggmarknaden. Dessutom är Byggdialog Sverigeledande entreprenörer inom partnering, där ett transparent arbetssätt har bidragit till att förverkliga en lång rad offentliga beställares projekt inom bland annat skolor och förskolor.”

– Det känns såklart väldigt kul att vårt arbete blir uppmärksammat på det här sättet. Vi jobbar aktivt för att ligga i framkant när det gäller hållbart byggande och nya lösningar tillsammans med våra kunder, och vår arbetsmodell är en mycket bra plattform för det. Motiveringen är mitt i prick för vad vi som företag och samhällsaktör vill åstadkomma, säger Michael Sundhäll, VD på ByggDialog.

Priset, som delas ut av Martinssons, består av en träfluga samt en donation på 10 000 kronor i vinnarens namn till anhörighuset Hjältarnas Hus i Umeå, ett tillfälligt boende för familjer med barn som drabbats av svår sjukdom och som behöver behandling på Norrlands Universitetssjukhus. Övriga nominerade är Tomas Nord (Rise) och Göteborgs stad. Vinnaren offentliggörs i slutet av februari.