28 maj 2020

Hållbart studentliv på första parkett

NYHETStudenterna i Karlstad får fler bostäder att välja bland när Lecab Fastigheter AB bygger 259 nya lägenheter i Karlstad.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Snart får studenterna i Karlstad fler bostäder att välja bland när Lecab Fastigheter AB bygger 259 nya studentlägenheter på universitetsområdet i Karlstad. Den 28 maj togs det första spadtaget för Lecab Plaza som kommer bli premiumbostäder med fokus på miljö och hållbarhet.

Lecab Plaza blir universitetsområdets mest exklusiva och moderna lägenheter och uppförs som två sammanhängande huskroppar med sju respektive 13 våningar. Bostäderna består av ettor och tvåor på mellan 21–37 kvm, som alla håller en mycket hög standard. Förutom gemensamhetsytor som gym och studiolounge finns även en stor uteterass på det översta planet med utsikt över hela området.

– Vi bygger premiumbostäder för studenterna i Karlstad med hög standard i materialval, utrustning och estetisk utformning. Här lever man studentliv på första parkett, säger Johan Svedlund, VD på Lecab Fastigheter AB.

Lokalt och hållbart

Projektet kommer ha stort fokus på hållbarhet, miljö och energianvändning och byggs både som nära-noll energibyggnader och enligt Miljöbyggnad Silver. Bland annat kommer husen ha solcellsanläggningar på taken, klimatsmarta skal och en specialanpassad bergvärmeanläggning för att optimera energianvändningen.

Lecab Fastigheter AB vurmar för det lokala och vill bidra till samhället genom att genomföra projekt som ger mervärde för både invånare och näringsliv, tillsammans med andra lokala aktörer. Projektet genomförs därför i partneringsamverkan där ByggDialog är totalentreprenör.

”Vi är ett lokalt förankrat företag som vill vara med och utveckla Karlstad. Vi har samarbetet med ByggDialog i flera tidigare projekt eftersom partnering ger en effektiv och smidig process som bygger på en öppen och ärlig samverkan mellan alla aktörer. Ett arbetssätt som känns både meningsfullt och hållbart.”

JOHAN SVEDLUND, VD LECAB FASTIGHETER AB

DJI_0002-1920x900-1024x480.jpg

 

Byggnationen kommer ske i etapper och alla lägenheterna ska stå klara inför terminsstart 2022. Erik Olsson är projektchef på ByggDialog och ansvarig för projektet.

– Det känns kul att äntligen vara igång med produktionen och jag ser fram emot ännu ett bra samarbete med Lecab Fastigheter, säger han.

Projektet bedrivs i samverkansformen partnering där ByggDialog är totalentreprenörer.

På bilden syns Johan Svedlund, VD Lecab Fastigheter AB och Erik Olsson, projektchef på ByggDialog.