5 september 2022

Förra veckans rekord – sju spadtag på sex dagar

NYHETförra veckan slog byggdialog rekord i antal spadtag. Sju stycken byggen startade runt om i landet under loppet av sex dagar.

Läs mer
Hero ImageHero Image

förra veckan slog byggdialog rekord i antal spadtag. Sju stycken byggen startade runt om i landet under loppet av sex dagar.

Hösten innebär att byggfasen i flera av våra projekt drar igång. Förra veckan startade ByggDialog bygget av sju olika projekt genom att fira det första spadtaget.

Fredagen den 26 augusti startade fyra byggprojekt. Bygget av Orrholmsskolan i karlstad, två förskolor i Ekerö och en lågstadieskola i Töcksfors.

Orrholmsskolan i Karlstad

orrholmen.jpg

För Orrholmsskolan valde vi att markera byggstarten genom att ta ner ett av de fönster som ska återbrukas. Orrholmsskolan ska bli större och mer modern med plats för 640 elever. Den ska stå klar hösten 2024.

Förskolor i Ekerö

eke.jpg

Spadtagen för Stamvägens förskola och Ekerö strands förskola i Ekerö togs av förskolebarn och politiker. Skolorna kommer ha fyra respektive fem avdelningar med plats för 80 respektive 100 barn.

Lågstadieskolan i Töcksfors

tocksfors.jpg

I Töcksfors markerades byggstart för den nya lågstadieskolan med e skattjakt. Eleverna fick gräva fram värdecheckar på totalt 10 000 kronor som ska användas för olika trivselaktiviteter. Skolan kommer rymma 270 elever och vara färdigställd 2024.

Kvarngärdesskolan i Uppsala

Hemsida-spadtag-1.jpg

Tisdagen den 31 augusti togs det första spadtaget för Kvarngärdesskolan i Uppsala. Det är Uppsalas hittills största grundskola som kommer välkomna 990 elever när den står klar hösten 2025.

Falu lasarett

falu.jpg

Torsdagen den 1 september startade bygget av Falu lasarett. Där bygger vi nya lokaler för IVA, röntgen, laboratoriemedicin, onkologi och akutkliniken.

Emausskolan i Västerås

spadtagem-11.jpg

Fredagen den 2 september togs spadtaget för Emausskolan i Västerås. Här närvarade elever från lågstadiet som startade bygget genom att ta det första spadtaget, och gräva ner ett träd.

Vi på ByggDialog är stolta över att en så stor del av våra pågående projekt är skolbyggnader. Redan från start har skolor varit ett segment som vi valt att satsa på. Vi har byggt upp en kunskap när det gäller allt från projektering till produktion och blivit duktiga på att bygga skolor. Vi vill få med oss verksamheten med lärare, elever och personal tidigt i processen för att tillsammans med kunden få ett så bra resultat som möjligt.