6 februari 2020

Förskolebarn tog första spadtaget för Annebergs förskola

NYHETMed stor entusiasm och upptäckarlust satte barnen från Vårstigens förskola sina spadar i sandhögen.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Med stor entusiasm och upptäckarlust satte barnen från Vårstigens förskola sina spadar i sandhögen för att ta det första spadtaget för sin nya förskola på Anneberg i Hammarö kommun. Den nya förskolan kommer bestå av 12 avdelningar med plats för 180 barn och ska stå klar våren 2021.

Tillsammans med pedagoger, politiker och tjänstemän var de 16 treåringarna på plats för att markera starten för byggnationen av den nya förskolan.  Det gick inte att ta miste på leklusten och glädjen hos barnen, när de på given signal satte igång att klättra och gräva i sandhögen.

Annebergs förskola är en del i det strategiska partneringprojekt som ByggDialog är totalentreprenör för på uppdrag av Hammarö kommun.

– Hammarö är en kommun som växer, vilket vi är glada för. Därför tänker vi långsiktigt och hållbart när vi bygger så att vårt utbud av förskolor och skolor täcker framtidens behov. Vi bygger också i samverkan, sa Bosse Henriksson, ordförande för kommunstyrelsen.

Verksamheten med från start

Under hela planeringsstadiet och framtagandet, av det som nu ska bli en ny förskola har en nära dialog och samverkan förts med verksamheten. Pedagoger har haft möjlighet att tycka till och vara delaktiga i utformningen av både inomhus- och utomhusmiljö.

–  För oss som partneringentreprenör har det varit väldigt viktigt att få med oss verksamhetens input och synpunkter redan från start. Tillsammans med erfaren skolarkitekt och expert på utomhusmiljö har vi gemensamt kunnat ta fram ett unikt skolkoncept som är optimerat för både verksamhetens och beställarens behov, säger Kristin Folkesson, projektledare på ByggDialog.

Under byggnationen av den nya förskolan kommer barnen och verksamheten fortsatt vara delaktiga och följa hur byggnaden växer fram.

Den lilla förskolan i den stora

Förskolan kommer att bestå av tre sammankopplade huskroppar i två plan med fyra avdelningar i varje huskropp. Avdelningarna är placerade två och två för att möjliggöra nära samverkan mellan grupperna. Planlösningen ger förutsättningar för sammanhängande lek, aktivitet och samspel då alla funktioner i förskolan nås utan passage genom andra avdelningar. Känslan kommer att vara tre små förskolor i en stor.

Kort fakta om projektet

Samverkansprojektet i sin helhet gäller sju skolor och förskolor, med optioner för ytterligare 11 skolor, förskolor och idrottshallar i Hammarö kommun. Flera av skolprojekten kommer pågå parallellt under projektperioden som sträcker sig fram till 2016. Projektet sker i strategisk partnering där ByggDialog är totalentreprenör och Hammarö kommun beställare.

 

 

IMG_2476_web-1024x683.jpg

 

Annberg_spadtag1_web.jpeg