13 januari 2020

Elever tog de första stegen mot Hammarlundens nya F-6 skola

NYHETDen 13 januari var närmare 500 elever och lärare samlade för att ta de första stegen mot Hammarlundens nya F-6 skola.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Den 13 januari var närmare 500 elever och lärare samlade för att ta de första stegen mot Hammarlundens nya F-6 skola och markera starten för byggnationen. Men istället för ett traditionellt spadtag stegade eleverna upp konturerna av skolan i en mänsklig formation för att visa hur den nya skolan kommer att se ut och vara placerad.

Den nya skolan i Hammarö kommun består av en huskropp med fyra flyglar som kommer att bli 8 500 kvm stor med plats för 700 barn och elever från förskoleklass till årskurs 6. När allt står klart kommer det vara en modern skola, anpassad efter dagen och framtidens behov, med spännande utemiljöer som uppmuntrar till rörelse och lek.

Bosse Henriksson, ordförande i kommunstyrelsen inledde ceremonin och betonade vikten av att projektet drivs i samverkan för att uppnå bästa möjliga resultat och bygga  en ekonomisk, socialt och miljömässigt hållbar skola för framtiden.

– Hammarö växer och det ställer också krav på våra skolor och lärmiljöer. Därför tänker vi långsiktigt och hållbart så att det finns utrymme för verksamheten att jobba flexibelt men också utrymme för om vi blir fler i framtiden, sa Bosse Henriksson.

Projektering i nära dialog med verksamheten

Under hela planeringsstadiet och framtagandet av det som nu ska bli en ny F-6 skola, har en nära dialog och samverkan förts med verksamheten. De har haft möjlighet att tycka till och vara delaktiga i utformningen av skolan.

– Vi vill att eleverna känner sig trygga i sin skolmiljö, och även om skolan blir större än den tidigare skolan så har det varit viktigt att skapa känslan av det lilla i det stora, säger Björn Svantesson, chef för bildningsförvaltningen.

Ett projekt i strategisk partnering

F-6 skolan blir nästa etapp i det strategiska samverkansprojekt som ByggDialog driver på uppdrag av Hammarö kommun. Hittills har två idrottshallar uppförts och totalt omfattar projektet sju skolor och förskolor i kommunen. Projektet i sin helhet pågår fram till 2026.

 

I klippet nedan ser du hela formationen av den nya F6 skolan,  med över 500 barn, elever och lärare.