21 februari 2022

ByggDialog totalentreprenör när Moelven gör tidernas investeringslyft

NYHETMoelven ska modernisera och vidareutveckla kapaciteten vid Moelven Edanesågen AB.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Moelven ska modernisera och vidareutveckla kapaciteten vid Moelven Edanesågen AB och ska de kommande åren investera 450 mkr i sågverket. ByggDialog har blivit utsedda till totalentreprenör för projektet som kommer genomföras helt i samverkan.

Uppdraget omfattar stora delar av sågverkets produktionsprocess. Företaget installerar ny timmersortering, timmerintag, såglinje och nya torkar. Moderniseringen kommer att ge Moelven Edanesågen en betydande ökning av sin produktionskapacitet och säkra en internationell konkurrenskraft.

– I Edane, som ligger nära norska gränsen, ska vi nu effektivisera och förnya produktionen så att sågverket kan fortsätta förse marknaden i Norge och även den globala marknaden med klimatsmarta trävaror. Det här är Moelvens genom tidernas största investering och därför känns det tryggt att ha en stabil entreprenör som är specialiserade på att driva projekt i samverkan, säger Jörgen Olofsson, VD på Moelven Edanesågen AB.

ByggDialogs VD, Michael Sundhäll ser fram emot samarbetet.

– Det här är en betydande satsning för Moelven och det känns både hedrande och kul att ha fått det här förtroendet. Vi ser verkligen fram emot vårt samarbete och hoppas kunna bidra med både kompetens och utveckling i projektet, för att göra sågverket så effektivt, hållbart och lönsamt som möjligt, säger han.

Projektet ska vara färdigställt 2024.

Michael Sundhäll

VD

michael.sundhall@byggdialog.se