13 april 2023

ByggDialog kammar hem miljardprojekt i Gävle

NYHETByggDialog ska tillsammans med Gästrike Vatten AB bygga nytt avloppsreningsverk i Gävle, en enorm satsning för Gävle som kommun.

Läs mer
Hero ImageHero Image

ByggDialog som är specialiserade på partnering har de senaste åren varit totalentreprenör för ett flertal VA-projekt. Det nya reningsverket i Gävle blir deras största VA-projekt någonsin. Det innebär även att bolaget etablerar sig på en ny geografi.

 – Vi är glada över det förtroendet vi fått av Gästrike Vatten och ser fram emot ett fint samarbete. Förutom att det är ett spännande projekt ligger det även i linje med bolagets strategiska plan att succesivt expandera även i den här delen av landet. Just partnering är väl lämpat för den här typen av komplexa projekt och det har visat sig vara väldigt framgångsrikt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna med vårt arbetssätt, säger Michael Sundhäll, vd på ByggDialog.

Skapar fler arbetstillfällen

Den långsiktiga planen är att fortsätta växa och bygga upp en stark marknad i Gästrikland och i södra Norrland. Nu storsatsar bolaget på att rekrytera fler medarbetare till deras team i Gävle.

Emma Björkenstam, ByggDialogs områdeschef för norra Sverige, ser fram emot samarbetet med Gästrike Vatten.

– Det här är ett spännande projekt som är oerhört viktigt för Gävle och en växande stad. Tillsammans bidrar vi till en hållbar stadsutveckling och att få vara en del av detta i min egen hemstad är fantastiskt. I och med att vi satsar i regionen söker vi projektmedarbetare som vill vara en del av detta projekt, och i takt med att vi växer och etablerar oss ser vi ett behov att utöka vår organisation även på lång sikt.

Anledningen till nybyggnationen är att Gävle kommuns nuvarande reningsanläggning, Duvbackens avloppsreningsverk, inte möter de ökande kapacitetskraven till följd av att befolkningen i Gävle ökar. Det nya reningsverket ska ge möjligheten att tillgodose den ökande belastningen och ge tid att hitta långsiktigt hållbara lösningar för rening av avloppsvatten.

Det nya reningsverket kommer kunna tillgodose cirka 150 000 boende i Gävle kommun. För att tillgodose ytterligare befolkningstillväxt ska reningsverket i framtiden kunna byggas ut för att klara en kapacitet på 200 000 pe. Projektet genomförs i samverkansformen partnering där ByggDialog är totalentreprenör. Projektet förväntas vara färdigställt 2028

För ytterligare information kontakta:

Michael Sundhäll, vd på ByggDialog
Telefon: 010 459 88 68
Mejl: michael.sundhall@byggdialog.se

Emma Björkenstam, områdeschef norr, ByggDialog
Telefon: 010 459 88 88
Mejl: emma.bjorkenstam@byggdialog.se