6 september 2022

Byggdialog fjärde största skolbyggaren – klättrar för tredje året i rad

NYHETEnligt Byggvärldens rankning är Karlstadbaserade Byggdialog fjärde största skolbyggaren i Sverige.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Enligt Byggvärldens rankning är Karlstadbaserade Byggdialog fjärde största skolbyggaren i Sverige. På två år har byggföretaget utmanat konkurrenterna genom att klättra från tionde till fjärde plats. 

– Vi vill förändra branschen mot ett ärligt och mer effektivt sätt att jobba. Vi genomför våra projekt i partnering vilket för oss är det enda alternativet, det har det varit från start. Partnering är väldigt väl lämpat för att bygga skolor då verksamhet, elever, lärare och personal involveras och får säga sitt tidigt i processen, säger Michael Sundhäll, vd på Byggdialog.

Byggdialog har sedan företaget grundades 2007 satsat på samhällsviktiga projekt som skolor, sjukhus och tekniska försörjningsanläggningar. 

– Vi kommer in mycket tidigare i projekten och hjälper kunden att göra rätt från början. Till skillnad från hur det brukar vara när man jobbar mer traditionellt. Vi har inga dolda agendor. Med partnering har vi också möjlighet att bygga hållbara skolor eftersom både förvaltning och drift är med i dialogen och vi kan ta beslut tidigt i processen som främjar klimat och miljö. Vi jobbar för projektets bästa och det tror jag att våra kunder märker, säger Michael Sundhäll.

En hel del skolor är eftersatta i Sverige och det finns ett fortsatt stort behov av nya skolbyggnader i framtiden. Partnering som arbetssätt blir allt mer eftertraktat när man bygger för offentlig verksamhet.

 

För ytterligare information kontakta:

Michael Sundhäll, vd på ByggDialog
Telefon: 010 459 88 68.
Mejl: michael.sundhall@byggdialog.se