4 april 2023

ByggDialog totalentreprenör för stor arena- och friidrottssatsning i Skövde

NYHETSkövde kommun satsar stort på kommunens idrottsverksamhet med ByggDialog som totalentreprenör för två idrottsprojekt.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Skövde kommun satsar stort på kommunens idrottsverksamhet och har nu handlat upp ByggDialog som totalentreprenör för två idrottsprojekt. En ny arena för elitfotboll samt en ny friidrottsplats. Projektet har en budget på 120 mkr och genomförs i partnering.

Med Skövde AIK:s intåg i superettan behöver hemmaarenan Södermalms IP rustas upp för att uppfylla Svenska fotbollsförbundets krav på matcharena för superettan. Projektet ska också möjliggöra vidare utveckling för att senare kunna uppfylla arenakraven för allsvenskan. Uppdraget omfattar också ombyggnation av Södra Ryds IP som ska bli en modern idrottsplats för friidrott i samtliga friidrottsgrenar.

Just nu pågår projektering för båda projekten parallellt för att klara tiderna men också för att få synergieffekter mellan projekten. Tillsammans med beställaren, idrottsföreningar, konsulter och entreprenörer planerar man nu för projektens utformning och framdrift. Erik Olsson är projektchef på ByggDialog.

– Det här är ett riktig spännande projekt med en utmanande tidplan och pågående idrottsverksamhet under hela byggtiden. Det kommer ställa höga krav på både noggrann planering, samordning, kostnadsstyrning och säkerhet. När man involverar alla kompetenser och discipliner från start som vi gör i våra partneringprojekt, får man en effektiv projektering och ett bra flyt i produktionen. Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet, och förhoppningsvis kommer den nya arenan ta Skövde AIK ända till allsvenskan, säger Erik Olsson och ler.

Fotbollsarenan ska vara färdigställd till säsongstart 2025 och friidrottsplatsen till säsongstart 2024.