29 november 2019

Bryggaren i Säffle – som Hammarby sjöstad fast bättre

NYHETI torsdags invigdes Bryggaren i Säffle, ett helt nytt, modernt bostadshus med 25 hyreslägenheter som ByggDialog uppfört

Läs mer
Hero ImageHero Image

I torsdags invigdes Bryggaren i Säffle, ett helt nytt, modernt bostadshus med 25 hyreslägenheter som ByggDialog uppfört i samverkan med Säfflebostäder (Säbo).

Det bjöds på glögg, musik och bandklippning där det senare sköttes av bl.a. Markus Bäckström (C), ordförande för Säbos styrelse och Gustav Andersson, vd för Säbo.

Med sitt centrala och sjönära läge har intresset för lägenheterna varit stort. Alla är uthyrda och de första hyresgästerna har redan hunnit flytta in.

Det här är ett av Säffles vackraste lägen. Vi är stolta och tycker att det liknar Hammarby sjöstad, fast bättre, sa Gustaf Andersson, VD på SÄBO vid invigningen.

web_18-200x300.jpeg

Markus Bäckström, ordförande och Gustav Andersson, vd på Säbo, klipper bandet under invigningen av Bryggaren.

Första spadtaget togs i augusti 2018 och nu ett drygt år senare står huset klart. Byggnaden rymmer ettor, tvåor och treor som är mellan 40-77 kvm stora. Boendet är tillgänglighetsanpassat med hiss, bredare dörröppningar och utan trösklar för att passa alla hyresgäster och olika behov.

Miljö och hållbarhet har varit viktigt i projektet, vilket resulterat i en energieffektiv byggnad med solceller på taket och miljöschyssta material.

Projektet har genomförts  som en del i ett strategiskt partneringprojekt där ByggDialog är totalentreprenör och Säbo beställare.

Web_8-1024x480.jpeg

Alla 25 lägenheterna är redan uthyrda och de första hyresgästerna har börjat flytta in i sina nya hem.