17 januari 2019

Bandet klippt för nya Hultsbergsskolan

NYHETIdag invigdes Hultsbergsskolan i Karlstad. Skolan har totalrenoverats och om- och tillbyggnationen av skolan har resulterat i en F-9 skola

Läs mer
Hero ImageHero Image

Idag invigdes Hultsbergsskolan i Karlstad. Skolan har totalrenoverats och om- och tillbyggnationen av skolan har resulterat i en F-9 skola på totalt 10 800 kvm.

Skoldelen för de yngre åldrarna har fått flexibla, yteffektiva avdelningar som väcker nyfikenhet utifrån ett barns perspektiv. I delen för de lite äldre eleverna har mycket fokus lagts på både flexibilitet, ljusinsläpp och med att skapa trygga och öppna pausytor. Hela skolan har blivit skofri och har byggts efter den pedagogiska verksamhetens behov med hemvister och flertalet aktivitetsytor.

-Vi är så nöjda med slutresultatet. Skolan har fått lokaler som är specialanpassade efter ändamålet, en stor samlingslokal har växt fram och det finns nu en ny aula och en cafeteria säger Anders Karlsson, skolområdeschef för område väst i ett pressmeddelande från Karlstads kommun.

Invigningsbandet klipptes av elevrepresentanter från varje del av verksamheten och Barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L). Som avslut på invigningen bjöds det på en uppskattad rundtur guidad av högstadiets elevråd.