7 juni 2023

Ännu ett projekt tilldelat ByggDialog – Tångabergsskolan i Varberg

NYHETTillsammans med vår tidigare kund Varbergs Fastighets AB ska vi bygga en helt ny F-9 skola för 650 elever i Tångaberg.

Läs mer
Hero ImageHero Image

Tillsammans med vår tidigare kund Varbergs Fastighets AB ska vi bygga en helt ny F-9 skola för 650 elever i Tångaberg.

– Det känns väldigt tryggt. Partnering bygger på tillit och att vi har en öppen dialog vilket ByggDialog än så länge lever upp till med råge, säger Emma Winnberg, byggprojektledare på Varbergs Fastighets AB.


Bostadsområdena kring Tångaberg växer och likaså behovet av en ny grundskola. Vi är totalentreprenörer för den helt nya skolan som ska ge plats åt 650 elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Vi ska även bygga en ny fullstor idrottshall och en utemiljö samt parkering.

– Det är otroligt roligt att få jobba med Varbergs Fastighets AB igen. Speciellt eftersom vi får komma in i ett tidigt skede. De värdesätter partnering och låter oss som entreprenör bidra med vår kunskap i de tidiga skedena. Det är just det som är vår specialitet, säger Fabian Edeland, ByggDialogs områdeschef för område väst.

Skolan har en yta på cirka 8 125 kvadratmeter BTA och idrottshallen är cirka 2 800 kvadratmeter BTA. Produktionsstart är beräknad till 2024 och allt ska vara färdigställt våren 2026.

– För min del är det första gången jag jobbar med ByggDialog men jag har redan fått en bra bild. Jag fick känslan av att det är ett företag med många referensprojekt i bagaget som kan hjälpa och guida. Det känns väldigt tryggt. Partnering bygger på tillit och att vi har en öppen dialog vilket ByggDialog än så länge lever upp till med råge. Det är även ett väldigt roligt projekt där vi i princip utgår från ett blankt papper och har möjligheten att lyckats riktigt bra, säger Emma Winnberg, byggprojektledare på Varbergs Fastighets AB.

– Vi har tidigare byggt en skola och ett särskilt boende tillsammans med VFAB. De var båda jättebra samarbeten med professionella och duktiga beställare. Vi ser fram emot att lära känna Emma Winnberg och skapa ännu ett lyckat partneringprojekt, säger Fabian Edeland.