HållbarhetJämlikhet
HållbarhetJämlikhet

Torvnäs förskola – en efterlängtad skola i Sunne

Nyheter - 18 juni, 2018

Lördagen den 16 juni invigdes Torvnäs förskola i Sunne, en efterlängtad förskola som rymmer 108 barn, personalutrymme och tillagningskök.

Ett hundratal nyfikna barn och vuxna var samlade för att ta del av invigningen, som bjöd på både fint väder i svenska mått mätt, positiv stämning och guidad visning av den nya skolan. Under rundturen fick besökarna information om verksamheten, den pedagogiska inriktningen samt hur huset är uppbyggt rent tekniskt. Förutom flexibla lokaler som möjliggör att pedagoger och barn kan arbeta fritt i byggnaden har också stor vikt lagts vid utemiljön, som har en pedagogisk tanke och utformning.

Efter den drygt 40 minuter långa visningen av skolan var det dags för bandklippning och tal, som genomfördes av kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr.

– Jag är stolt och glad över den här förskolan, som både är modern och anpassad efter nuvarande behov men också utrustad för framtiden. Stort grattis till alla som kommer få jobba och vara elever i en så fin och modern skola, sa Gunilla Ingemyr.

Efter bandklippningen bjöds det på mingel, dryck och tilltugg. Många barn passade på att leka på den nya skolgården, medan de äldre kikade vidare på skollokalerna.

Stort fokus har lagts på skolans utemiljö som har en stimulerande och pedagogisk utformning.

Projektet har genomförts i partneringsamverkan där Sunne kommun varit beställare och ByggDialog totalentreprenör. Det första spadtaget togs i mars 2017 och skolan stod klar för inflyttning i maj 2018.