HållbarhetJämlikhet
HållbarhetJämlikhet

Projektnyheter Lecab Plaza

Här samlar vi aktuell och uppdaterad information om projektet Lecab Plaza i Karlstad.

Stommen är rest

2021-06-23

Idag firade vi att stommen äntligen är rest, en milstolpe som vi alla sett fram emot. Dagen till ära genomfördes en utvärderingsworkshop med projektgruppen och Lecab Fastigheter bjöd både på lunch och vackra bilar att titta på.

Lecab plaza stommen rest och veteranbilar

 

Plan 5 växer fram

2021-02-05

Nu har huset börjat växa på höjden och denna veckan gjuter vi grunden till våningsplan fem.

 

Gjutning

2020-09-21

Nu börjar man se antydan till ett nytt hus på byggarbetsplatsen. Idag gjöt vi grundsulor, det vill säga själva grunden som huset ska stå på. Totalt gick det åt 200 m3 betong.

Kick-off och hands on

2020-08-25

Nu är vi på plats igen efter semestern och förra veckan drog projektet igång på riktigt med en kick-off för hela projektgänget som nu är på plats med full styrka.

 

 

Pålfundament och borrningsarbeten

2020-06-29

Sprängningsarbetena är nu klara och vi fortsätter med att gjuta pålfundament och grävpålar. Borrning för bergvärme pågår och kommer färdigställas under vecka 27.

 

Sprängning på byggområdet

2020-06-10

Under vecka 24-25 kommer vi genomföra marksprängning på byggarbetsplatsen för att få bort berg i marken. Sprängningarna sker på dagtid under säkra förhållanden med sprängmattor och signalsystem som signalerar både före och efter en sprängladdning. Byggområdet där sprängningen sker är inhägnat. Dova smällar och vibrationer i marken kan höras och kännas för dem som vistas i området.

Gång- och cykelbanor leds om

2020-06-08

För att skapa en säker byggarbetsplats och en trygg trafikmiljö under byggnationen, har vi stängt av och lett om gång- och cykeltrafiken i området. Hänvisningsskyltar finns uppsatta för att göra det lätt att hitta, och vi ber om att respektera avstängningarna.

Pålning pågår

2020-06-04

Just nu pågår pålning på byggarbetsplatsen för att förbereda för grundplattan. Visst buller och störande ljud kan förekomma under dagtid. Pålningen beräknas pågå mellan vecka 23-24.

 

Bygget är igång

2020-06-02

Den 28 maj togs det första spadtaget för de nya studentbostäderna Lecab Plaza i Karlstad. Byggnationen av de 259 lägenheterna kommer ske i etapper och alla lägenheterna ska stå klara inför terminsstart 2022.

Läs nyheten om spadtaget här

Byggnationen är igång på tomten för Lecab Plaza

Byggnationen är igång på tomten för Lecab Plaza

 

Prenumera på denna sidan för att få senaste uppdateringarna

Följ projektet live via vår webkamera

Spana in husen och området i vår 360 view